Alle ruimte voor uw complete garage uitrusting

  • Geplaatst op
Alle ruimte voor uw complete garage uitrusting

Houdt u ervan om lekker aan uw auto of motor te sleutelen, maar is uw garage zo’n bende dat u hier liever niet meer aan de slag gaat? Een onoverzichtelijke garage is frustrerend en weerhoudt u ervan om te doen waar u van houdt. In dit blog geven wij u daarom een aantal slimme tips om uw garage goed opgeruimd te houden en praktisch in te richten. Zo heeft u alle ruimte voor uw volledige garage uitrusting.

Wat gaat u doen?

Ten eerste is het belangrijk om goed voor uzelf vast te stellen welke werkzaamheden u precies wilt gaan verrichten in uw garage. Wilt u hier alleen maar gereedschap bewaren, of wilt u er ook daadwerkelijk ruimte hebben om te werken aan uw motoren. In dit laatste geval moet u er rekening mee houden dat er voldoende plaats moet zijn voor uw garage uitrusting. U kunt van tevoren dan alvast een planning maken.

 

Zorg voor opbergruimte

De meeste rommel in uw garage wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door rondslingerende materialen. Maak het aantrekkelijker voor uzelf om deze meteen op te ruimen door een handig opbergsysteem te plaatsen. Denk hierbij aan voldoende materiaalkasten waar elk gereedschap een eigen plek heeft. Ook is het handig om gebruik te maken van doorzichtige plastic bakjes of om bakjes en lades te labelen. Zo weet u altijd waar u de materialen die u nodig heeft kunt vinden.

 

Gooi kapotte materialen weg

Werp ook eens een kritisch blik op de materialen die u al heeft. Het is vaak aantrekkelijk om zelfs materialen die eigenlijk versleten of kapot zijn te bewaren, simpelweg omdat u denkt dat ze ooit nog wel eens van pas kunnen komen. Laat dit los, en minimaliseer uw garage. Gebruikt u het gereedschap nog wel echt? Is het antwoord op deze vraag ja, maar is uw materiaal oud en versleten, vervang het dan door een nieuw model van hogere kwaliteit. Zo gaat u nog prettiger aan de slag.

 

Laat niets op de vloer staan

Wat al snel een zeer rommelig gevoel geeft is het rondslingerende materiaal dat op de vloer ligt. Haal zoveel mogelijk weg van de vloer en berg het op in uw gereedschapskasten. Ook kunt u planken installeren en materialen hierop plaatsen. Dat maakt de ruimte niet alleen meteen een stuk opgeruimder, maar het geeft u ook meer ruimte voor het plaatsen van uw garage uitrusting. Bovendien wordt een poetsbeurt zo veel makkelijker gemaakt.

 

Fiets tegen de muur

Staan in uw garage ook fietsen? Creëer dan meer ruimte door deze tegen de muur te hangen. Dit kan met een speciale haak. Er is zelfs een systeem dat het mogelijk maakt om de fiets omhoog te hijsen zodat deze nog hoger komt te hangen. Hierdoor houdt u meer ruimte over om uw garage uitrusting te plaatsen en aan uw motoren te werken. U kunt er bovendien voor kiezen om bijvoorbeeld ook wat groter gereedschap tegen de muur te hangen voor meer ruimte.

 

Kies de juiste garage uitrusting

Heeft u onze tips gevolgd en nu weer meer ruimte om in uw garage te sleutelen aan uw motoren? Plaats dan onze garage uitrusting, en u kunt als een echte professional aan de slag. Wij wensen u veel klusplezier!