• Lorem ipsum

Waarop letten bij het kopen van compressoren

16 Dec 2019

Waarvoor gebruikt u de compressor

Het eerste wat u na moet gaan is waar u de compressor voor gaat gebruiken. Niet elk type is namelijk geschikt om een bepaalt luchtgereedschap aan te drijven. Met bepaalde specificaties als de luchtopbrengst, het aanzuigvermogen, de maximale luchtdruk en de ketelmaat wordt aangegeven waar de compressor voor geschikt is. Wil je de compressor gebruiken om banden op te pompen, dan is een groot vermogen dus niet per se nodig. Dit is wel nodig wanneer je een constante luchtdruk langdurig wilt behouden voor verfspuiten. Dat zorgt namelijk voor een mooi consistent resultaat.

Het belang van de ketelinhoud

Wil je het luchtgereedschap voor een langere tijd gebruiken, dan kies je voor een compressor met een grote ketelinhoud. Hoe groter de ketelinhoud namelijk is, des te langer het duurt tot hij onder de minimumdruk komt en de motor aanslaat om de ketel bij te vullen. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk bij het verfspuiten, wat eerder al genoemd werd. Dan zult u een constante druk nodig hebben, die een kleine ketel niet heeft. De compressor heeft dan namelijk geen kracht meer om het gereedschap aan te drijven, waardoor de druk steeds kleiner wordt. Het gebruik van een kleine compressor zal bij verfspuiten dus leiden tot een ongelijk verfresultaat. Het voordeel van de kleine ketel is echter wel dat de compressor veel mobieler is. Compressoren met een kleine ketel zijn ideaal voor het oppompen van banden, omdat hier geen lange, constante luchtdruk voor nodig is.

Olievrij of niet

Verder kunt u nog overwegen om een olievrije of een oliegesmeerde compressor aan te schaffen. De olievrije compressor vergt uitermate weinig onderhoud en blaast olievrije lucht uit. Dit wordt daarom veel gebruikt bij gevoelige apparatuur. Oliegesmeerde compressoren vragen wat meer onderhoud, en het kan voorkomen dat ze lekken, maar ze zijn veel stiller en bovendien een stuk duurzamer.

Vergeet de accessoires niet

Koopt u een nieuwe compressor, dan kunt u daar op zichzelf nog niets mee. Wilt u verf spuiten, dan heeft u ook een verfspuit nodig. Wilt u de compressor gebruiken om banden op te pompen, dan zult u een bandenvulpistool moeten hebben. Ook is er een luchtslang nodig om de compressor met het gereedschap te verbinden. Ten slotte heeft u olie en ander gereedschap nodig voor het onderhouden van oliegesmeerde compressoren. Deze apparatuur vindt u gelukkig voldoende in onze webshop.

Compressoren kopen bij Barntools

Nu u weet welke overwegingen u dient te maken bij de aankoop van compressoren, nodigen we u van harte uit om een kijkje te nemen in de webshop hier op de site van Barntools. Hier vindt u niet alleen compressoren voor elke klus, maar ook de benodigde accessoires. Vandaag voor 4 uur besteld is morgen al in huis. Zo kunt u snel aan de slag met uw nieuwe compressor!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »