• Lorem ipsum

Zware lasten zijn geen probleem voor de dommekracht

16 Dec 2019

De werkwijze van de dommekracht

De dommekracht wordt gebruikt voor het tillen of wegdrukken van zware lasten en lijkt in werking eigenlijk erg op de krik. De dommekracht bestaat uit een kast met meerdere zware tandwielen en een tandheugel. Die tandheugel wordt omhoog gezwengeld met een zwengel die op zijn beurt weer voorzien is van een terugloopbeveiliging. De dommekracht is in verschillende varianten verkrijgbaar. In veel werkplaatsen is het handgedreven model te vinden. Deze dommekracht kan gemakkelijk al zo’n 1000 kg tillen. Echter zijn er ook mechanische dommekrachten die geschikt zijn voor het tillen van wel 10 ton! Denkt u erover om een dommekracht te kopen? Ga dan goed na welke werkzaamheden u ermee wilt verrichten en hoe groot de capaciteit moet zijn. De capaciteit is namelijk het grootste en meest belangrijke verschil tussen de verschillende dommekrachten. De werking van het apparaat zelf is relatief simpel.


Ga voor kwaliteit bij de aanschaf

Bij het kopen van een dommekracht is het dus belangrijk om duidelijk te hebben waar u hem precies voor wil gebruiken. U moet namelijk kiezen voor een dommekracht die voldoende capaciteit heeft. Ook is de kwaliteit van het product erg belangrijk. Bij het tillen van zware lasten is het niet de bedoeling dat er iets fout gaat, aangezien dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Onze dommekrachten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Bovendien krijgt u op onze producten altijd fabrieksgarantie. Met een dommekracht van Barntools haalt u dus een product van topkwaliteit in huis.


Kopen of toch lenen?

Wanneer u een dommekracht nodig heeft, kunt u er ook voor kiezen om hem te lenen bij een bedrijf. Heeft u hem slechts eenmalig nodig, dan is dit een goede optie. Gebruikt u de dommekracht echter meer, bijvoorbeeld als hobbyklusser of in uw werkplaats, dan kan de prijs voor het lenen flink oplopen. In dat geval raden wij aan om hem te kopen. Bij Barntools bent u altijd verzekerd van een scherpe prijs. Bestelt u voor 4 uur, dan leveren we de dommekracht zelfs de volgende dag al. Neem een kijkje in onze webshop, en voor u het weet kunt u aan de slag met uw eigen dommekracht!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »