Kruiwagens

8 Producten

Een kruiwagen kopen

Een kruiwagen is een onmisbaar stuk gereedschap voor in de tuin of in de bouw. Bij een kruiwagen kopen moet u echter op verschillende zaken letten. Kruiwagens voor de professionele bouw en constructie verschillen bijvoorbeeld van kruiwagens voor huis-en-tuin-gebruik. Daarnaast heeft u ook bij het kopen van een kruiwagen meer keuze dan u wellicht denkt. Zo variëren de modellen onder andere door de grootte, de inhoud, het gewicht, het materiaal, de kleur en de banden. De goede keuze maken is belangrijk, omdat uw kruiwagen natuurlijk moet passen bij uw gebruik en langere tijd mee moet gaan.

Verschillende kruiwagens voor verschillende segmenten

Welke kruiwagen u het beste kunt kopen, is afhankelijk van het gebruik dat u voor ogen heeft. Zoekt u een model voor de bouw? Dat is het belangrijk dat u een kruiwagen kiest die tegen een stootje kan. De meeste kruiwagens voor de bouw zijn dan ook verzinkt, zodat ze robuust en sterk zijn. Vaak zijn ze voorzien van een bak van kunststof of metaal. Werkt u op een boerderij, in de tuinbouw of wilt u uw kruiwagen gebruiken voor andere agrarische doeleinden? Dan zijn er speciale modellen met een extra grote bak, die meestal ook vervaardigd is van kunststof. Soms zijn deze kruiwagens zo groot dat ze zelfs twee wielen hebben. Kruiwagens voor huis-en-tuin zijn wat compacter en meestal ook van kunststof, zodat ze ook licht en handzaam zijn.

Verschillende wielen en banden

Kruiwagens kunt u kopen met verschillende wielen en banden. De meeste modellen hebben één wiel, maar exemplaren met een hele grote laadbak kunnen ook twee wielen hebben. Daardoor blijven ze stabieler en zijn ze geschikter voor vervoer van materiaal over ongelijke terreinen. Ook de banden van kruiwagens verschillen. De meeste uitvoeringen hebben een luchtband. Voordeel van een luchtband is dat de kruiwagen wat gemakkelijker rijdt. 

Voor welke inhoud moet ik kiezen?

Bij het kopen van een kruiwagen moet u eerst goed nadenken hoeveel u ermee wilt vervoeren. Afhankelijk daarvan kiest u voor de inhoud van de laadbak. Is uw kruiwagen slechts voor klusgebruik en klein vervoer, of wilt u er regelmatig veel materiaal vervoeren? Hoe groter de laadbak, hoe meer u uiteraard kunt vervoeren. Hoe meer u kunt vervoeren, hoe minder vaak u heen en meer hoeft te lopen. De inhoud van een laadbak is erg variabel: voor huis-en-tuin-modellen kunt u kiezen voor een laadbak die meestal ergens tussen de 50 en 160 liter ligt. Kruiwagens voor professioneel agrarisch gebruik hebben vaak een veel grotere laadbak.

Kruiwagen kopen bij Barntools

Wilt u meer informatie over advies? Neem dan vrijblijvend contact op met Barntools via telefoon of whatsapp via nummer 06 5390 1925 of stuur een mail naar [email protected]. Wij helpen u graag met het kopen van de kruiwagen die precies bij u en uw wensen past.