Op zoek naar de beste kruiwagen

  • Geplaatst op
Op zoek naar de beste kruiwagen

Wat is het verschil tussen een een kruiwagen en een kruiwagen? Zit daar verschil in, zal menigeen denken? Een kruiwagen is een heel erg handig gereedschap voor in de tuin of in de bouw. Niets meer en niets minder. Wie goed oplet, zal toch kunnen zien dat kruiwagens variëren in grootte, inhoud, gewicht, materiaal, kleur en de soort banden die eronder liggen. Heeft uw buurman geen kruiwagen meer te leen? Dan kunt u besluiten om er zelf een te kopen. Maar welke dan? In dit blog geven we aan waarin kruiwagens van elkaar kunnen verschillen. Wellicht helpt het u om de beste kruiwagen voor uw situatie te kopen.

Welke kruiwagen past bij u?

Professionele kruiwagen

Om te beginnen zijn er natuurlijk kruiwagens voor professionele bouw- en constructiewerkzaamheden. Een dergelijke kruiwagen moet uiteraard tegen een stootje kunnen. De professionele kruiwagens zijn dan ook meestal verzinkt om ze robuust en sterk te maken. Kruiwagen voor agrarisch gebruik Zoekt u een kruiwagen voor ondersteuning van uw werk op een boerderij, in de tuinbouw of andere agrarische doeleinden? Daarvoor zijn er speciale modellen kruiwagens met een extra grote laadbak. Deze laadbak is veelal van kunststof gemaakt. Soms zijn deze kruiwagens zo groot dat ze zelfs twee wielen hebben, zodat ze beter hanteerbaar zijn.

 

 

Kruiwagen voor doe-het-zelf-gebruik

Voor het afvoeren van tuinafval of puin bij bij uw huis kunt u volstaan met een gewone kruiwagen zoals we die allemaal kennen. Kruiwagens voor doe-het-zelf-gebruik zijn wat compacter en met een kunststof laadbak. Dat maakt ze licht en handzaam.

 

 

Variatie in wielen en banden

De variatie van kruiwagens zit ‘m ook in het verschil in wielen en banden. De meeste bekende modellen rijden met één wiel. Maar er zijn ook kruiwagens die twee wielen hebben, vanwege de grote laadbak. Dat maakt ze stabieler tijdens het rijden. En dat maakt ze geschikt voor gebruik op ongelijke terreinen. Ook de banden van kruiwagens kunnen verschillend zijn. De meeste uitvoeringen hebben een luchtband. Het voordeel van een luchtband is dat de kruiwagen gemakkelijker rijdt.

 

 

Omvang van de laadbak

Afhankelijk van hoeveel u wilt vervoeren kiest u voor de inhoud van de laadbak. Is uw kruiwagen slechts voor klusgebruik en klein vervoer, of wilt u er regelmatig veel materiaal vervoeren? Hoe groter de laadbak, hoe meer u uiteraard kunt vervoeren. Hoe meer u kunt vervoeren, hoe minder vaak u heen en meer hoeft te lopen. De inhoud van een laadbak varieert nogal: voor de huis-en-tuin-modellen kunt u kiezen voor een laadbak die tussen de 50 en 160 liter ligt. Kruiwagens voor professioneel agrarisch gebruik hebben vaak een veel grotere laadbak. Kom gerust eens kijken wat er allemaal te koop is, voordat u een kruiwagen aanschaft. Bellen of mailen kan ook via 06 5390 1925 en [email protected].